Voor 11:00 besteld, dezelfde dag geleverd
Vakkundig advies
Al meer dan 90 jaar uw verfleverancier

Geschiedenis

Ton ter Hoeven

Het bedrijf Ter Hoeven is in 1929 gestart als kleinschalig schildersbedrijf van Gerard ter Hoeven.

De eerste huisvesting, de garage bij zijn woonhuis, blijkt al snel te weinig ruimte te bieden voor zijn plannen. Hij huurt daarom in 1937 een pand aan Hoofdstraat 57, wat destijds de meest bekende winkelstraat in Apeldoorn was.

Eind 1945 besluit Ter Hoeven zich meer te richten op doorverkoop aan collega schildersbedrijven. Langzaam maar zeker beginnen dan ook de eerste groothandelsactiviteiten. In 1954 maakte het bedrijf letterlijk de oversteek naar de andere kant van de straat waar op huisnummer 38 (foto) een grotere winkel wordt betrokken. Deze verandering blijkt zo succesvol dat Ter Hoeven zijn naam als grossier zich al snel en definitief vestigt.

Ter Hoeven verfwinkel Hoofdstraat 38 Apeldoorn

In 1974 neemt zoon Ton (zie foto) het bedrijf van zijn ouders over. Hij breidt de activiteiten steeds verder uit en ook de steeds populairder wordende doe-het-zelfzaken behoren nu tot de groeiende en trouwe klantenkring van Ter Hoeven. Het bedrijf is naast de regionale, ook op de landelijke markt actief.

Volvo bestelwagen uit 1968

Er wordt in 1983 een bedrijfspand betrokken aan het Kanaalpad in Apeldoorn. In 1986 wordt de eerste nevenvestiging in Deventer geopend en in 1987 volgt de tweede nevenvestiging, te weten in Ede.  Het noodlot slaat toe wanneer het pand aan het Kanaalpad in 1990 door een catastrofale brand wordt verwoest.

Na een tijdelijke locatie op de Stadhoudersmolen en deels op vestiging Deventer, wordt in 1992 aan de Molenmakershoek 28 in Apeldoorn een nieuw en modern bedrijfspand betrokken. Door enorme groei door de diverse activiteiten wordt dit pand in 2006 aan de zijde van de Wagenmakershoek 7-9 verder uitgebreid. Daar is nu ons huidige servicecenter te vinden.

In 2011 worden alle activiteiten van Ter Hoeven verkocht aan THR B.V. en daarmee wordt de regie hiervan overgedragen. In 2012 wordt in Harderwijk de derde nevenvestiging geopend.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Eind 2016 koopt Ton ter Hoeven zijn oorspronkelijke groothandelsactiviteiten, het leveren van verf en aanverwante producten aan schilders-bedrijven, weer terug van THR B.V. en wordt hiervoor Ter Hoeven Profs B.V. opgericht. Als een echt familiebedrijf en als zelfstandige verfgroothandel met haar vier vestigingen, gaat vanaf dat moment onder de handelsnaam Ter Hoeven Verf verder. De algehele leiding komt in handen van Jack van Dijk, welke samen met zijn team vanuit de basis- en familiewaarden van Ter Hoeven, de klanten van Ter Hoeven Verf bedient en van adviezen voorziet.

Op 1 januari 2021 wordt de nieuwe vestiging in Barneveld geopend.

Op 1 juli 2022 vestigt Ter Hoeven Verf zich ook in Kampen door de overname

van Plastall Verfcentrum.

Ter Hoeven Verf, klaar om nieuwe historie te schrijven!